KARAVAN GÜNEŞ PANELİ SİSTEMİ

Karavanda enerji ihtiyacını karşılayacak mobil enerji sistemleri tasarım ve projelendirme ,malzeme satışı,İkitelli Triko Center atölyemizde kurulum , arıza tespit ve teknik servis hizmeti sunuyoruz.
İletişim:02125422450 / 05418255822 Whatsapp Mail: info@bagimsizenerji.com
UYGULAMA ÖRNEKLERİ

Yaz tatilinde karavanda mobil enerji sistemi konfor sağlar.






Karavanda sürekli yaşam için mobil enerji sisteminde Güneş paneli,kamptan şarj ve araçtan şarj seçenekleri konfor sağlar.






Haftasonu tatilinde karavan kamp hayatımızı kolaylaştırır.





-KARAVAN ENERJİ SİSTEMİ TASARIM , MALZEME SATIŞI ,KURULUM VE TEKNİK SERVİS HİZMETİ İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN
İletişim:02125422450 / 05418255822 Whatsapp Mail: info@bagimsizenerji.com




KARAVANDA NASIL BİR GÜNEŞ PANELİ ENERJİ SİSTEMİNE İHTİYACINIZ VAR?

Karavan Güneş Paneli Enerji Sistemi tasarımı karavanda bulunan elektrikli aletlerin enerji tüketimine göre yapılmalıdır.Toplam enerji tüketimine göre Güneş Paneli gücü, kullanılacak cihazların toplam gücüne göre inverter gücü ve enerji depolama kapasitesine göre akü seçilmelidir.Güneş paneline göre akü seçmek veya akü kapasitesine göre güneş paneli seçmek sağlıklı olmayacaktır: en önemli unsur enerji tüketimidir.









KARAVANDA SERVİS AKÜSÜ OLARAK HANGİ TİP AKÜLER KULLANILMALIDIR ?

Karavan enerji sisteminde akü depolama işlevi sağlar.Servis aküsü olarak kurşunasit ve lityum akü kullanılmaktadır.Kurşunasit aküler sulu, jel ve agm(kuru) akülerdir. Sulu akü enerji depolama kapasitesi düşük, yüksek akım çekilebilen marş aküsüdür.Sulu akü kullanımla birlikte gaz çıkışı nedeniyle kapalı ortamda kullanılması sağlığa zararlı olabilmektedir.Jel akü enerji depolama kapasitesi yüksek, düşük akım çekilebilen servis aküsüdür ve AGM(Kuru) Akü enerji depolama kapasitesi yüksek, yüksek akım çekilebilen servis aküsüdür.Lityum akü ise hem normalden yüksek enerji depolama kapasitesi hem normalden yüksek akım çekebilme kapasitesi sayesinde öne çıkmaktadır.

Servis aküsü kullanıma göre bozulabilecek bir ekipmandır.Akü kullanımında tavsiye edilen enerji kapasitesine ve anlık şarj ve deşarj akımına dikkat etmek halinde uzun süreli kullanım sağlanabilir.

Akü voltajının sarı bölgeye düşmesi kurşunasit akülerde geçici hasar kırmızı bölgeye düşmesi kalıcı hasara neden olur.Servis akülerinde derin deşarja dikkat edilmeli ve akü koruma cihazları kullanılmalıdır.




KARAVANDA HANGİ GÜNEŞ PANELİ TERCİH EDİLMELİDİR? MONOKRİSTAL Mİ YOKSA POLİKRİSTAL Mİ ?


Güneş Paneli enerji üreten ekipmandır.Monokristal Güneş Paneli Polikristal Güneş Panelinden daha verimli olduğu için karavanda tercih edilmektedir. Gölgede Güneş Paneli verimi ciddi biçimde azalır.Monokristal Güneş Paneli düşük ışıkta daha verimli çalışsa da gölgede performansı ciddi olarak azalacaktır.Yazın karavan içi çok sıcak olduğu için karavan gölge alana çekilirse Güneş Paneli verimli çalışmayacaktır.
Güneş panelinde A kalite ve kırık veya çatlak olmayan güneş panelleri tercih edilmelidir.Kırık veya Çatlak Güneş panelleri yangına neden olabilmektedir.



Yarı esnek Güneş Paneli tavana yapıştırma halinde yüksek sıcaklıkta verim kaybetmektedir.Gözle görülmeyen hotspot denilen yapılar Güneş paneli üretim performansını ciddi biçimde azaltmaktadır.


KARAVANDA HANGİ SOLAR ŞARJ CİHAZI OLARAK KULLANILMALIDIR ? PWM ŞARJ KONTROL MU YOKSA MPPT ŞARJ KONTROL CİHAZI MI

Solar şarj cihazı Güneş Paneli ile Akü arasındaki enerjiyi kontrol eder.MPPT Solar Şarj Cihazı PWM Solar Şarj Cihazına göre daha yüksek performans gösterir.400 watt gücünde Güneş Paneli MPPT Solar Şarj cihazıyla 390 watt çıkış gücü verirken PWM Solar Şarj Cihazı 280 watt çıkış gücü sağlar.
MPPT Solar Şarj Cihazı 400 watt ve üzeri Güneş paneli gücü olan ve yüksek PV Voltajı olan marin enerji sistemlerinde tercih edilmelidir.PWM Solar Şarj Cihazı ise daha küçük ve hobi amaçlı marin enerji sistemlerinde tercih edilmelidir.




KARAVANDA HANGİ TİP INVERTER KULLANILMALI ? TAM SİNÜS INVERTER MI YOKSA MODİFİYE SİNÜS İNVERTER Mİ TERCİH EDİLMELİDİR?

Inverter 12/24/48 Volt DC elektriği 120/220 Volt AC elektriğine çevirir.Tam Sinüs Inverter modifiye sinüs invertere göre daha kalite AC elektrik sağlar.Modifiye sinüs inverterde dijital devreli elektrikli aletler,çamaşır ve bulaşık makinası, kettle ufo gibi ısıtıcılar uzun süre çalışamayacaktır. Karavanda kullanılacak inverter genellikle 12-24 Volt doğru akımda kullanılan elektrikli aletler (DC Buzdolabı,maceratör,hidrofor,webasto benzeri ortam ısıtıcı,DC Televizyon ve Aydınlatma vb.)dışında 220 Volt şebeke elektriğinde çalışan (AC Buzdolabı,Buz Yapıcı,

KARAVANDA AKÜLÜ GÜNEŞ PANELİ SİSTEMİ HANGİ CİHAZLARDAN OLUŞUR VE NASIL ÇALIŞIR ?

Karavandaki elektrikli aletleri çalıştırmak için enerji sistemi üç ana kısımdan oluşur. Servis aküsü enerjiyi depolar ve doğru akım(12-24-48 Volt ) cihazları doğrudan çalıştırır. Akü Koruma Cihazı akünün gerekenden fazla deşarj olmasını engelleyerek akünün bozulmasını engeller. Güneş Paneligüneş ışığından enerji üretir.Enerji üretiminde alternatif olarak kamp ve benzeri tesisteki şebeke elektriği redresör yani akü şarj cihazı aküleri şarj edebilir veya doğrudan karavandaki 220 Volt çalışan cihazları çalıştırabilir. Araç motoru şarj alternatöru DC DC Şarj cihazı vasıtasıyla servis akülerini şarj edebilir.Jeneratör genellikle servis aküsü sisteminden hariç olarak yüksek enerji tüketimi olan cihazları(klima,çamaşır veya bulaşık makinası) çalıştırır.
Güneş Paneli sistemi sessiz olması ve işletme masrafı gerektirmemesi sayesinde diğer alternatiflerden öne çıkmakta ve yaygın olarak kullanılmaktadır.
Üçüncü ana ekipman olan inverter aküde depolanan doğru akım (DC) enerjiyi 220 Volt yani alternatif akıma çevirir.
Sistemin tamamlayıcı ekipmanları ise güneş paneli montaj ekipmanları ve kablo,konnektör,sigorta ve devre kesici ürünleridir.



-Etiket:karavan güneş paneli montajı,karavan üstü güneş paneli,karavan için güneş paneli seçimi,karavan güneş enerjisi paneli,karavan için güneş paneli,karavan için güneş paneli seçimi,kamp solar paket,solar karavan paketi,