Fotovoltaik Sistem Seçimi

Fotovoltaik Sistem sayesinde kendi elektriğinizi üretebilirsiniz.Güniçi Fotovoltaik panelden üretilen elektrik hem güniçi tüketimi hem tüketim fazlası aküde depolanıp gece tüketimi karşılar. Şebekeye Bağlı(Ongrid) sistemlerde Lisanssız Elektrik üretimi yönetmeliği kapsamında tüketim fazlası elektriği satıp gelir elde edebilirsiniz.

-Sistem tasarımı için elektrik tüketiminizi detaylı olarak anlatın.Şebekeden Bağımsız Sistemlerde sistem tasarımında kullanılan elektrikli aletleri de model ve üretim yılıyla birlikte anlatmanız gerekir.

-Fotovoltaik sistemde global ışıma miktarı , eğim açısı, sıcaklık ve nem gibi etkenlere göre elektrik üretimi farklılık göstermektedir.Bunun yanında yılın farklı aylarında elektrik üretimi önemli ölçüde farklılık göstermektedir.Elektrik üretimi yapacak Fotovoltaik panellerin özelliklerini ve varsa benzer sistemlerdeki performanslarını sorgulayın.

-Akülü sistemlerde yüksek döngü kapasitesi sayesinde Derin Döngülü akü tipleri kullanılması tavsiye edilmektedir.Ev sistemleri için bakım gerektirmeyen , Hidrojen gazı salınımı yoka yakın olan ve üstün performans gösteren Jel veya AGM Akü kullanımı tavsiye edilmektedir. Endüstriyel sistemler için uzun ömürlü ve bakım ihtiyacı az olan OPZS(Stasyoner) Akü tipi kullanımı tavsiye edilmektedir. En verimli akü tipi ve boyutu tasarımı için ev veya işletmenin geceleyin enerji tüketimi detaylı olarak anlatılmalıdır.Fotovoltaik Paneller 25 yıl ekonomik ömre sahip olup aküde bu en iyi ihtimalle 7-8 yıl olması nedeniyle akü miktarının azaltılması sistemi daha uzun ömürlü yapacaktır.

-Fotovoltaik enerji sistemlerde ekipman özellikleri,kurulum konumu ve global ışıma verileri gözönüne alınarak aylara göre elektrik üretimi tahmin edilebilmektedir.PV ekipmanlarında yüksek kaliteli malzeme,titiz işçilik ve gerekli koruma ekipmanlarının kullanılmasına dikkat edin.Sistemin yüksek performansı ve sürekli elektrik vermesi için tüketiminizi size sunulan talimatlara göre yapın. Üretilen enerjiyi korumak onu yeniden üretmekten daha kolaydır.Bu sebeple enerji tasarrufu ve verimlilik tavsiyeleriyle tüketiminizi azaltmaya çaba gösterin. Fazla veya hatalı kullanım sistemde aksamalara ve uzun vadede performans azalmasına neden olur.